Un Nadal per llegir.

Durant aquestes vacances de Nadal volem que no us faltin llibres. És per això, que us hem fet una petita sel.lecció de llibres que poden ser del vostre interès. Feu un cop d’ull a aquesta proposta literària i us animem a descobrir noves lectures.

  • NOVEL.LA. AVENTURES

LIND, Asa. Les històries del llop de sorra. María Elina (il.) Carolina Moreno (trad.) Kalandraka. ISBN: 9788416804979 

Si us va agradar El llop de sorra, encara us agradaran més les seves històries. En aquest segon volum de la trilogia segueixen les aventures de la Valentina amb el llop, però aquesta vegada amb la complicitat dels adults, mentre la nena va creixent amb noves experiències i enriquidores lliçons de vida: l’amistat, la por, la mort, la perseverança… Sempre al costat del seu millor amic, i amb una actitud crítica davant les coses que li passen i el seu entorn. Una protagonista valenta i reflexiva.

LINDGREN, Astrid. Pippi Calcesllargues. Ingrid Vang Nyman (il.) Antoni Garcia Llorca (trad.) Kókinos. ISBN: 9788417742140 

LINDGREN, Astrid. La Pippi s’embarca. Ingrid Vang Nyman (il.) Antoni Garcia Llorca (trad.) Kókinos. ISBN: 9788417742157 

LINDGREN, Astrid. La Pippi a les Mars del Sud. Ingrid Vang Nyman (il.) Antoni Garcia Llorca (trad.) Kókinos. ISBN: 9788417742164 

Tot un clàssic reeditat amb una excel·lent traducció que trobàvem a faltar. Potser ja coneixem les aventures d’aquesta protagonista valenta, transgressora, que ens fa reflexionar sobre les incoherències del món, però no ens cansem de llegir-les perquè sap viure els dies de manera divertida, bonica i valenta. El personatge no ha perdut ni gota de frescor. Cada una de les novel·les, amb capítols molt curts, s’articulen sota una trama al voltant de la qual, i molt ben travades, en trobem d’altres més minúscules però de força calat. Un llibre perfecte com a lectura d’aula. 

  • NARRATIVA. EMOCIONS

MORGENSTERN, Susie. Vols ser la meva amiga? Claude K. Dubois (il.) Isabel Obiols (trad.) Blackie Books. ISBN: 9788418187216 

Una nova col·lecció de narrativa il·lustrada per als que s’atreveixen amb narracions de més text, un format que per a aquestes edats trobem a faltar. A les autores les coneixem bé, i les seves obres sempre són un encert per la qualitat i l’interès que desprenen. La que tenim a les mans narra l’inici d’una etapa en la vida de la Lea, que ha canviat de casa i a l’escola nova encara no té amics. Però la Lea sap que, per trobar-ne de seguida, només li cal la informació precisa: gustos, aficions… Així que decideix redactar una enquesta. Molta diversió i un bon treball d’autoconeixement per posar ordre a les prioritats.

  • FICCIÓ I HISTÒRIES

Bednarek, Justyna. La Banda de los calcetines piratas. Editorial: Duomo Editorial.

Sovint em pregunteu per què els mitjons sempre viuen les seves aventures sols. És que no tenen amics? No s’enamoren? I, ja posats, per què sempre mitjons? Per què no escriure un llibre sobre guants que s’escapen? En aquest llibre, he decidit respondre totes aquestes preguntes. Fins i tot he inclòs a uns guants blancs. Encara que, com veureu, són força sospitosos. Potser hauria de donar-los una oportunitat als de colors … Això sí, encara no contesto a una altra cosa que sempre em pregunteu: com es reprodueixen els mitjons? Potser parlaré d’això en un altre llibre que sortirà quan tingueu 18 anys. 

  • CÒMIC

PEARSON, Luke. Hilda y el Rey de la Montaña. Ismael Attrache (trad.) Barbara Fiore. ISBN: 9788416985227 

Sisena i darrera entrega d’aquesta sèrie de còmics protagonitzats per una nena valenta que viu al mig del bosc amb la seva mare, amb qui té una relació més que interessant. Natura i mitologia escandinava per totes bandes. En aquesta aventura, la nena i la seva mare fugen d’uns trols, i enmig de la fugida hi ha un intercanvi de criatures. Paral·lelament, algú s’està despertant sota la ciutat dels humans; sembla que la lluita entre trols i humans és inevitable. Un còmic trepidant i apassionant, esperem que l’autor s’hi repensi i no finalitzi la sèrie!

  • COL.LECCIONS

Casamayor, Alberto. L’udol del bocs. Cercadors de llegendes. Salòria Edicions.

Què faries si visquessis a prop d’un bosc i sentissis un udol esgarrifós? I si, tot seguit, els animals en sortissin en bandada espantats?

A Montellà, la Júlia creu que darrere l’udol hi ha una força sobrenatural, però ningú li fa cas;  ni tan sols l’Arnau. Tot canvia quan un fantasma els revela un secret que els endinsarà, en plena nit, a l’interior de la muntanya.

Tindràs valor per descobrir amb ells d’on prové l’udol del bosc?

Martin, Paul. Enigmes: Detectius a domicili 1.  Editorial: Librooks

Robatoris, desaparicions, misteris? Qui no ha somiat de petit ser el famós Sherlock Holmes? Fes-te detectiu amb aquest llibre-joc interactiu i ple de sorpreses i resol un total de 17 misteriosos fets. Comença la teva investigació doblegant les pàgines del llibre per observar amb deteniment l’interior i exterior dels diferents escenaris del crim, minuciosament il·lustrats. Llegeix amb atenció els relats de víctimes, testimonis i sospitosos, segueix totes les pistes i posa a prova la teva capacitat de deducció per trobar el culpable de cada cas. T’esperen hores i hores de diversió! Aquest és el primer volum d’una fantàstica i exitosa col·lecció que pretén fomentar el gust per la lectura, el raonament lògic i la capacitat d’observació de nens i nenes. Amb divertides il·lustracions, un disseny únic i molt d’humor!

  • NATURA I CIÈNCIA

Williams, Rachel. Amb calma. 50 històries naturals. Editorial Flamboyant.

La natura que ens envolta fa meravelles. Dia rere dia, hora rere hora, centenars de transformacions meravelloses ocorren just davant nostre. Però no sempre és fàcil adonar-se?n i veure-les… Llegeix aquestes cinquanta històries naturals, que et descrivim prou a poc a poc perquè puguis veure com tenen lloc. Després, surt a l?aire lliure i fi xa?t en tot el que pots arribar a descobrir si et prens les coses amb prou calma.