Bon Nadal!

“This Christmas serà diferent, en plena pandèmia ho celebrarem…”.
Així comença la cançó de Nadal d’enguany! A la IM, malgrat la situació, hem volgut seguir celebrant les festes i durant aquesta última setmana hem treballat, com ja és tradició, el monogràfic de Nadal. El tema que hem tractat és la relació mútua entre la fam i la violència: hem parlat sobre què vol dir fam i desnutrició, hem vist diferents causes que porten a la població d’un territori a marxar a la cerca d’una vida millor, ens hem adonat que a l’entorn més proper, al barri i la ciutat, també hi ha persones en aquesta situació de fam i vulnerabilitat. Amb tot, hem pres consciència de la importància que té el nostre impacte, el com actuem.

Podem ajudar a millorar la situació? Els alumnes de cicle mitjà hem posat la mirada en el valor del menjar i, per tant, ser conscients que si es redueix el malbaratament alimentari, podem ajudar a molts col·lectius. A l’aula, per equips, hem elaborat cartells amb un missatge social i hem conegut algunes entitats al barri (Gra de Blat i Canpedró) que col·laboren en la tasca de cobrir les necessitats bàsiques de la gent més vulnerable.

A banda del treball realitzat, Diables i Castellers hem amenitzat la darrera setmana del trimestre cantant la cançó de Nadal, practicant el poema de Jordi Abellan Déu “Bon any nou!” i elaborant els nostres “handmade crackers” des de les classes d’anglès.

Us animem a donar una ullada a la carpeta del Drive (fotografies 4t) i així poder veure les fotografies de les diferents activitats vinculades a la celebració de Nadal a l’escola.

Una abraçada virtual a tots i totes!